Van de Voorzitter

Beste leden,

Het is oudejaarsdag en ik bedenk me wat een bizar jaar we gaan afsluiten. Een jaar waarbij we ongeveer evenveel gevoetbald hebben als Arjen Robben. Traditioneel is eerste zaterdag van het nieuwe jaar het “Zwanikken Warme Worsten toernooi”. Altijd een top evenement waar we allen naar uitkijken. Dit loopt dan naadloos door in de altijd gezellige SV Baarn nieuwjaarreceptie. Het is gebruikelijk dat de voorzitter daar terugblikt op het afgelopen kalenderjaar. Dit gaat nu niet door, vandaar dit korte berichtje aan u allen.

Het jaar 2020 zal de geschiedenisboeken in gaan als het “Corona-jaar”. Over de impact van Corona op onze club heb ik al vaker geschreven. Gisteren sprak ik nog een vriendin wiens echtgenoot drie weken op de intensive care heeft gelegen. De ernst van een virus waar nog weinig kennis of ervaring mee was, werd ons allen steeds meer duidelijk gedurende het jaar. Noodgedwongen heeft de overheid strenge maatregelen moeten nemen met verstrekkende consequenties voor onze club tot gevolg.

Maar dat is natuurlijk nog tot daar-aan-toe. Als je persoonlijk getroffen bent door Corona, of er in gezins-, of familieverband mee geconfronteerd bent geworden, wensen wij u natuurlijk alle sterkte toe.
Er zijn ook ondernemers onder onze leden die veel omzet zijn kwijtgeraakt en vechten voor het voortbestaan van hun bedrijf. Ook richting hen zou ik willen zeggen dat we allen hopen op een stevige recovery in het nieuwe jaar 2021!
De ondernemers die weinig tot geen last gekend hebben van de impact van het virus verwijs ik graag door naar onze sponsorcommissie. We kunnen uw steun goed gebruiken!

Toch is er ook heel veel moois gebeurd in 2020. Laten we er eens een paar zaken uitlichten:

1. Ons aller SV Baarn werd per dit seizoen de grootste voetbalclub van Baarn. We waren al de grootste als het gaat om sportiviteit en gezelligheid, maar nu ook in aantal leden.
2. Ons Eerste elftal was goed op weg naar een middenmoot plek in de 3e klasse. Hulde aan Bas Dreef en team.
3. Het bestuur heeft een secretaris gevonden in de persoon van Tim van Beers. Blij met alle frisse energie die hij ons brengt.
4. SV Baarn is 2e geworden bij de Energy Battle. Goede prestatie en dank richting iedereen die eraan heeft bijgedragen.
5. De bouwcommissie is voortvarend van start gegaan en de plannen zullen in het jaar 2021 gerealiseerd gaan worden. Goed nieuws en fijn dat we dit kunnen gaan realiseren met elkaar.
6. Het door de ALV goedgekeurde “Vrijwilligersplan” staat klaar voor roll-out zodra de club weer actief wordt. Dank Tim en Martijn.
7. De kleedkamers zijn helemaal opgeknapt afgelopen zomer. Het ziet er weer picobello uit en klaar voor weer intensief gebruik hopelijk spoedig. Super familie Zwanikken en Yilmaz.
8. We zijn in september zeer succesvol gestart met de onderlinge 7×7 competitie. Dit alleen heeft de club al 110 nieuwe leden opgeleverd. Ik kijk erg uit naar het moment dat we weer van start kunnen gaan. Sportiviteit en gezelligheid gaan hier hand in hand. Wil je nog meedoen, meld je dan vast aan. Dat kan altijd.
9. De kantine is helemaal opgeknapt. Wat is die mooi en schoon geworden. Een breed team heeft heel veel vrije tijd besteed aan het schilderen en opknappen van onze kantine. Ik was zeer geraakt door het enthousiasme in de klus ploeg. Echt een enorm compliment aan allen.
10. We hebben zeer succesvolle voetbal kampen in de vakanties georganiseerd. Heel fijn voor de club en erg leuk voor de jeugd. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen!
11. Last, but not least, we hebben een absolute “high-score” gehaald als het gaat om verkoop van loten voor de Grote Club actie. Belangrijk want we krijgen daar als club een mooie bijdrage van. Super gedaan alle verkopers!

En dat brengt me op het belangrijkste; onze SV Baarn vrijwilligers, jong en oud(er). Een vereniging kenmerkt zich, in tegenstelling tot een bedrijf, door de karakteristiek dat alle werk door vrijwilligers wordt gedaan. Zonder vrijwilligers geen club. Het is een gegeven dat 80% van alle werk door 20% van de leden wordt gedaan. Zit je bij deze 20% dan wil ik je enorm bedanken. Jullie bijdrage aan onze club is fenomenaal en onvervangbaar.
De resterende 20% wordt door de rest van alle leden gedaan. Een keertje fluiten, een bardienst doen, helpen bij een toernooi. Even zo goed onmisbaar. Heel veel dank daarvoor.

Ik heb een heel positief gevoel overgehouden aan de vaststelling dat afgelopen jaar er weer vele (nieuwe) leden zich hebben aangemeld als vrijwilliger. Samen werken aan je club is leuk en dankbaar. Maar de nieuwe vrijwilligers moeten natuurlijk ook zorgen voor continuïteit van onze club naar de toekomst. Ik heb er alle vertrouwen in dat de positieve flow waar onze club in zit gaat helpen om nog meer vrijwilligers te werven. Ben je beetje uitgekeken op Netflix, heb je goede ideeën, heb je zin om mee te helpen, meld je dan aan bij het bestuur of iemand in een commissie. Kom helpen, dat is goed voor de club en leuk bovendien.

Afsluitend kan ik niet anders zeggen dan dat de start van 2021 nogal ongewis is. Wanneer en op welke wijze we weer kunnen gaan voetballen is nog steeds onbekend. Maar vanuit dat gegeven is het goed vast te stellen dat onze club er goed voorstaat. Het fundament is sterk en we blijven ons concentreren op verdere groei van leden, groei van kantine omzet en groei aan sponsor inkomsten. Onze financiën zijn hard geraakt, maar we zijn sterk als club en helemaal klaar voor het moment dat we weer kunnen gaan voetballen.

Goed uiteinde allemaal en op naar veel voetbal in 2021!

Evert Jan Stagge.
Vz SV Baarn.