Van de voorzitter

Baarn, 24 maart 2020

Beste allemaal,

Gisteravond was er weer een persconferentie van onze regering. Hier werden aangescherpte maatregelen aangekondigd om het Coronavirus onder controle te krijgen. Onder andere is besloten dat “samenkomsten” per direct en ongeacht groepsgrootte, tot 1 juni verboden zijn.

Natuurlijk is onze gezondheid het allerbelangrijkste. Het bestuur wenst een ieder alle kracht en sterkte toe die direct of indirect te maken heeft of krijgt met het virus. Het is geen grapje en we moeten dit zeer serieus nemen.

Voor wat betreft het voetbal zijn er ongewisse tijden. De KNVB heeft nog geen beleid geformuleerd hoe de competities zullen worden vervolgd, of niet. De gisteravond aangekondigde maatregelen gaan niet helpen in relatie tot het weer opstarten van de competities. Mocht er nieuws zijn dan zullen we dit zo spoedig mogelijk communiceren.

Naast het wegvallen van voetbalplezier wordt de club ook financieel hard geraakt. In een club als de onze zijn de uitgaven vrij gelijkmatig over het seizoen verdeeld, terwijl de inkomstenkant het zwaartepunt kent aan het einde van het seizoen. Dit als gevolg van drukker bezochte zaterdagen, maar zeker ook inkomsten vanuit alle toernooien en evenementen aan het eind van het seizoen. Als deze geen doorgang kunnen vinden, dan zorgt dit voor een groot financieel gat, wat zich vertaalt in een financieel zwaar verlieslatend seizoen.

Om de kosten te minimaliseren doen we momenteel wat we kunnen. En dank voor ieders bijdrage hieraan. In het bestuur overleggen we hoe we het beste kunnen omgaan met alle consequenties als gevolg van de maatregelen om het Coronavirus te beteugelen. Dit betreft vanzelfsprekend de sportieve kant, maar ook de financiële.

Wij staan open voor goede ideeën vanuit de leden. Mocht je willen bijdragen op welke wijze dan ook, kom naar ons toe en help de club.

Zoals gezegd, zodra er nieuws te melden valt, zullen we dat direct communiceren. Maar het belangrijkste in de tussentijd is; houd jezelf gezond, blijf bewegen en houd afstand.

Met vriendelijke groet,

Evert Jan Stagge