VAN DE (TROTSE) VOORZITTER

Het is zondagmiddag, “the day after the evening before”. Ons 1ste team is via een zinderende wedstrijd tegen Kockengen 1 gepromoveerd naar de Derde klasse. Aansluitend een geweldig ontvangst op de club wat ontaardde in een groots en dorstig feest.
Ik wil graag met jullie delen waarom ik zo blij ben met de prestaties van ons 1ste en ik weet daarbij niet zeker of ik gisteren in voldoende mate iedereen bedankt heb. Vandaar dit stukje.

Nacompetitie
Al vroeg in het reguliere seizoen was duidelijk dat we nacompetitie zouden gaan spelen. Drie finales, drie keer alles of niets. Wat was het twee van de drie keer ongemeen spannend. Op achterstand komen met een man minder en toch weten terug te knokken en te winnen. Gisteren tijdens de rust moest ik al mijn optimisme aanspreken om geloof te houden in een goede afloop. Maar SV Baarn 1 heeft in de tweede helft de wedstrijd gekanteld na de rode kaart voor Joris Korndewal. Er was strijd, onverzettelijkheid, wil om te winnen en uiteindelijk het resultaat. Gewonnen en dus promotie. Tom, staf en alle spelers, namens de hele club enorm gefeliciteerd.

Laat de zon in je hart
Terug in de spelersbus kwam ontlading, werd er gezongen en gefeest. Ik zag een team van jonge spelers en oude ervaren rotten samen feesten. Ik zag de staf onder leiding van Tom opgaan in het feest en hun rol even voor die avond parkeren.
In de gehuurde AZ spelersbus onder luid gezang van Rene Schuurmans “laat de zon in je hart, ze schijnt toch voor iedereen, geniet van het leven…” reden we een tour door Baarn. Ik zal dit nooit meer vergeten.

Winnen
Er is toch niets zoeters dan winst. Winnen is verslavend, het is heerlijk. Winnen komt voort uit een besluit niet, nooit te willen verliezen. Die onverzettelijkheid vind ik mooi. Ons 1ste heeft gevochten voor de overwinning gisteren. Ik vind dit een voorbeeld voor allen binnen SV Baarn . Sport gaat over winnen, over altijd je uiterste best doen. Tijdens trainingen en wedstrijden. We mogen dit best wat meer accent geven binnen onze vereniging. Het 1ste heeft ons laten zien hoe dat moet en waar het toe kan leiden.

Promoveren doe je met iedereen
Tom zei ons in de herfst van vorig jaar dat de competitie bepaald ging worden in het voorjaar op basis van de breedte van de selecties binnen onze poule. Er gaan altijd blessures komen en hoe vang je die op? Mede reden waarom ik zo blij was met het resultaat gisteren is dat Tom de brug heeft weten te maken tussen O19 en de selectie. Het bord “Promoveren doe je met z’n allen” dat gisteren onthuld is, laat een veelheid aan namen zien waaronder een goed aantal O19 spelers. Het heeft ons in de breedte sterk gemaakt, maar ook de vereniging wordt sterker door de verbinding tussen jeugd en selectie.

Dank
De promotie is gisteren geweldig gevierd. Veel mensen zijn lang bezig geweest met de organisatie. Dit was lastig vanwege de vele mogelijke scenario’s. Als je mensen gaat bedanken loop je altijd het risico dat je iemand vergeet. Op voorhand excuses, maar ik vind dat volgende leden hier wel even genoemd moeten worden voor alle inspanning die vooraf gingen aan het feest van gisteren: David, Matthijs, Raymond, Paul, Richard en Bas. Onze club wordt net zo leuk als dat je het zelf maakt. Ik kan nog zo velen opnoemen die buitengewone bijdrages leveren aan SV Baarn. Maar we hebben meer vrijwilligers nodig in de diverse commissies. Help ons mee SV Baarn sterker en nog leuker te maken.
Ook heel veel dank aan onze sponsoren. Gisteren hebben ze niet alleen vele vaten bier geschonken, maar ook andere elementen van de viering mogelijk gemaakt. Enorm bedankt, want zonder sponsoren kunnen we niet doen wat we gedaan hebben.

Michel en barcrew
Onze kantine is het kloppende hart van de club. Veel van onze club activiteiten vinden plaats in de kantine, zo ook het promotiefeest van gisteren. Wat anderen bedenken moet Michel met zijn ploeg uitvoeren. Waar anderen feesten, is Michel en crew hard aan het werk. Dit is allemaal niet vanzelfsprekend en ik realiseer me dat ik hier gisteren onvoldoende dank voor heb uitgesproken. Bij deze 👍

Bijna seizoen voorbij
Nog twee toernooi weekenden en het seizoen is voorbij. Twee mooie weekenden nog voor de boeg. Als bestuur richten we ons al op volgend seizoen. De ALV van aanstaande woensdag gaat daar ook voornamelijk over. Ook staat nog de afscheidswedstrijd van Guido Visee op het programma, op 29 juni. Guido, die na 17 jaar speler van ons 1ste afscheid neemt. Hij stond ook gisteren in de wedstrijd tegen Kockengen voor mij symbool voor de onverzettelijkheid, de sterke wil om te winnen. Ik heb daarvan genoten.

“Laat de club in je hart, ze schijnt toch voor iedereen, geniet van het leven”.

Dank allen voor een fantastisch seizoen!

Evert Jan Stagge.