Tom Gesgarz: missie geslaagd

Succesvolle SV Baarn-trainer vertrekt aan het einde van het seizoen.

Het is voor een debuterende trainer geen eenvoudige opgave om een brug te slaan tussen ervaren en gevestigde spelers van een eerste elftal, het inpassen van talentvolle jeugdspelers èn een elftal naar een hoger niveau tillen. Gesgarz ging bij zijn eerste job, als hoofdtrainer van SV Baarn, deze uitdaging aan en kan inmiddels terugkijken op een zeer geslaagde periode.
Als “kind van de club” kwam hij in 2017 terug bij SV Baarn op een moment dat het eerste de overstap van de zondag- naar de zaterdagcompetitie in de vierde klasse maakte. Was het in het eerste jaar vooral een kwestie van leren en kijken waar de mogelijkheden met SV Baarn 1 lagen, in het tweede jaar werd direct geoogst: SV Baarn 1 kende een schitterend seizoen 2018-2019 met als hoogtepunt promotie naar de derde klasse. De doelstelling van dit seizoen is om te handhaven en daarvoor zit de club op koers. Toch komt er na 3 jaar een eind aan de succesvolle samenwerking van SV Baarn met de talentvolle trainer.

“Tom is voor ons erg belangrijk geweest en hij is erin geslaagd de verbindende factor te zijn tussen de jeugd en de senioren. Wij vinden het mooi om een jonge, enthousiaste en beginnende trainer een kans te hebben geboden om zich te ontwikkelen als eerste elftal trainer. De afgesproken doelstellingen zijn behaald. Tom wil zich nu graag bewijzen op een hoger niveau in lijn met zijn talent en ontwikkeling. Om deze reden stopt de samenwerking aan het eind van dit seizoen.  We kijken met veel plezier terug op de goede samenwerking en we wensen Tom uiteraard veel succes bij het vinden van een mooie nieuwe club“ aldus Richard Hop, hoofd van de Technische Commissie van SV Baarn.

Gesgarz beaamt dat SV Baarn als vereniging in een “flow” zit en dat een goede sfeer een grote bijdrage levert aan de sportieve prestaties. Zijn ervaringen bij de club zijn dan ook louter positief. “Vanaf dag één ben ik met een glimlach richting de club gereden, voelde mij thuis, had mensen die mee wilden in de visie die ik had. Ik kon werken met een zeer fijne staf en het fijnste vind ik dat ik nog steeds met een lach op de club verschijn. SV Baarn en ik hebben zowel binnen als buiten het veld een ontzettend mooie ontwikkeling doorgemaakt. Dit jaar is het enige focuspunt om in de derde klasse te blijven en daar heb ik alle vertrouwen in. Mijn doel dat ik vanaf de start bij SV Baarn had, zal dan bereikt zijn. Het seizoen is nog lang niet voorbij, maar via deze weg wil ik alvast iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het succes van deze ongelofelijk fijne en warme club!”

Waar Tom Gesgarz zijn trainerscarrière zal voortzetten zal de tijd leren. Zijn eerste ervaringen als trainer en zijn dit voorjaar behaalde diploma UEFA B/Trainer-Coach II zullen hem ongetwijfeld een stap hoger brengen. De Technische Commissie van SV Baarn zal op zoek moeten naar een opvolger, voor wie een mooie uitdaging klaarligt: de sportieve erfenis van Gesgarz verder uitbouwen en van SV Baarn 1 een stabiele derdeklasser maken.