SV Baarn en Bas Dreef gaan door

Ondanks de coronacrisis en de uiterst onzekere tijden, durft SV Baarn het aan om het contract met hoofdtrainer Bas Dreef nu te verlengen.
Door corona is het lopende seizoen zoals bekend voortijdig stil komen te liggen en het is nog maar de vraag of de huidige competitie wordt uitgespeeld. Maar sinds Dreef de selectie van SV Baarn onder zijn hoede nam, heeft hij indruk gemaakt met zijn frisse manier van werken. “Dat niet alleen, bovenal is er een goeie klik met de selectie, de staf en de technische commissie. In de korte tijd dat Bas hier de leiding heeft, is er een hele mooie basis ontstaan en daar willen we graag op verder bouwen”, aldus Richard Hop, voorzitter van de Technische Commissie van SV Baarn. Het uitgangspunt bij de aanstelling van Dreef was om – na de succesvolle periode met Tom Gesgarz – van SV Baarn een stabiele derdeklasser te maken. Na een stroeve start aan het begin van dit seizoen, klom het elftal van Dreef uit het dal en zette het de weg omhoog in en vertoefde in de middenmoot toen de coronacrisis roet in het eten gooide.
Dreef kwam vorige zomer van SO Soest, de club waar hij in de jeugd zijn voetbalcarrière begon. Als speler heeft hij betaald voetbal gespeeld bij Ajax, RKC en Top Oss, speelde in diverse nationale jeugdteams en op topamateurniveau bij Spakenburg, DOVO en SO Soest. Na zijn actieve spelersloopbaan behaalde hij de benodigde trainer-coach diploma’s en begon Dreef als assistent bij SO Soest 1. Vervolgens deed hij ervaring op bij de JO19-1 en het tweede van SO Soest. Inmiddels heeft hij het diploma UEFA-B behaald en maakt dit seizoen zijn debuut als hoofdtrainer. Hij is zelf ook zeer content en heeft het naar zijn zin bij SV Baarn. “We waren nog maar een paar wedstrijden onderweg voordat de competitie werd stopgezet. En ik werk inderdaad heel erg prettig samen met de mensen in de begeleidingsstaf. Maar het belangrijkste is, dat ik de beschikking heb over een gemotiveerde groep met potentie. Ik zie goede mogelijkheden om kwalitatieve stappen omhoog te maken, om zo de ambitie van de club waar te kunnen maken”, aldus de enthousiaste trainer.

Dreef tekent in elk geval voor nog een jaar bij de groen-witten. Beide partijen hebben het volste vertrouwen, in elkaar èn in de toekomst van het voetballen. Want met deze contractverlenging geeft SV Baarn ook het signaal af, dat zij ‘licht aan het einde van de coronatunnel’ ziet.
Foto Bas Dreef