‘’Het is heel mooi om dingen te zien veranderen door jouw bijdrage’’

Mede dankzij de inzet van Cas Reefman en David Bosman heeft S.V. Baarn afgelopen jaren enorme stappen kunnen maken op zowel financieel, maar ook sportief gebied. Na ruim drie jaar trouwe dienst stoppen de heren nu met hun deelname aan de sponsorcommissie.

Cas, eigenaar van CAREMA, heeft zijn jongste zoon nu in de JO17-1 voetballen en is al jaren actief betrokken bij de club.

David is mede-eigenaar van SportZe en heeft zelf jaren in de selectie gevoetbald. Na verschillende functies te hebben ingevuld binnen de club begon hij, samen met Cas, drie jaar geleden aan dit leuke avontuur.

Wat houdt de sponsorcommissie eigenlijk in?

David: eigenlijk is het simpelweg de taak van de sponsorcommissie om voor inkomsten te zorgen. Dus proberen we leuke dingen te bedenken om inkomsten voor de club te genereren.

‘’We hadden wel eens een leuk gesprek met een trainer voor de O19-1, maar die kon dan niet komen omdat het budget er niet was’’

Waarom kozen jullie er drie jaar geleden voor om deel te nemen aan de sponsorcommissie?

Cas: Eigenlijk gewoon liefde voor de club. S.V. Baarn had geld nodig en er werd destijds niet genoeg opgehaald. Uit liefde ben ik er toen ingestapt.

Cas Reefman (links) en David Bosman (rechts)

David: Voor ik eraan begon zat ik in de TC (Technische Commissie) en begonnen we aan het maken van een jeugdplan. We merkten vaak dat we werden tegengehouden door de financiële middelen op dat moment. We hadden wel eens een leuk gesprek met een trainer voor de O19-1, maar die kon dan niet komen omdat het budget er niet was. Ik besloot de sponsorcommissie te gaan doen om meer geld te genereren en het jeugdplan te kunnen opstarten. Dat hebben we eerst kunnen doen met Emiel, en later met Rik en Hendrin.

De sponsorcommissie is niet alleen zorgen voor reclameborden, maar er komt volgens mij veel meer bij kijken?

Cas: Het is meer, inderdaad. In de commissie ben je opzoek naar sponsoren voor het eerste elftal, algemene sponsoren die de club willen helpen, maar we hebben ook veel tijd gestoken in het jeugdplan. Deze lag op tafel en daar moest natuurlijk ook geld voor komen. Betaalde trainers en goede materialen komen er niet zomaar.

Wat zijn de succesverhalen?

David: Ik denk dat we met de komst van goede HJO’s (Hoofd jeugdopleidingen) al iets heel moois hebben bereikt.

Cas: Daarnaast lopen het eerste en tweede elftal er ook prachtig bij in gesponsorde pakjes. We hebben samen met bestuurslid Richard Hop echt gezocht naar gerichte sponsoren voor de selectie.

Wat is een mooie sponsor van S.V. Baarn waar jullie trots op zijn?

Cas: Allemaal! Een mooi voorbeeld is Jumbo. Dat vind ik echt een mooie sponsor en past goed bij onze club, denk ik. Ze hebben hier nu mooie vlaggen hangen, maar ze hebben ook paraplu’s geleverd. Als het regent zie je op onze velden allemaal gele Jumbo paraplu’s. Dat zijn leuke dingen om te zien.

Ook hebben we een tijdje geleden een mooie deal met LifeCity gemaakt. Het fitnesscentrum nam voor al onze bovenbouw leden individuele sporttesten af. Op de tenues van de bovenbouw- en seniorenteams kwam hun naam te staan, dus iedereen had er wat aan!

Waarom is het leuk om deel te nemen aan een commissie?

David: Ik denk dat het heel leuk is om te zien dat dingen kunnen veranderen door jouw bijdrage.

Cas: Zonder de sponsorcommissie hadden we Hendrin en Rik niet gehad, bijvoorbeeld. Het is heel mooi om te zien dat er spelers van S.V. Baarn naar andere clubs kunnen omdat ze hier hele goede voetbaltraining krijgen.

‘‘Waar jij mee bezig bent zie je uiteindelijk terug op het veld en in de kantine. Dat stimuleert je echt om door te gaan’’

Zijn er bepaalde kwaliteiten die je moet hebben?

David: Nee hoor, maar het is bijvoorbeeld wel handig als je een goed beeld hebt van het ledenbestand. Wij samen kennen meer de oudere jeugd en de senioren dus we vonden het best lastig om aan sponsoren te komen binnen de jongste jeugd.

Voor De rest moet je natuurlijk enthousiast zijn en aan de gang gaan.

Cas: Toen we begonnen hebben we pakketten samengesteld en aangeboden. Deze golden dan voor drie jaar en hebben we allemaal verkocht. Het is belangrijk om bedrijven een-op-een te benaderen om sponsor te willen worden. Een vlotte babbel kan je daarbij helpen.

Hoeveel tijd ben je er eigenlijk aan kwijt?

David: Dat is lastig te zeggen, het valt heel erg mee. We zijn eigenlijk de eerste zomer heel hard aan de bak gegaan, maar daarna stond het eigenlijk wel.

Cas: De ene keer ben je er een paar dagen achter elkaar mee bezig, en daarna twee maanden niet. Soms hadden we ook wel een meeting, een borrel bijvoorbeeld. Dat is ook leuk en hoort erbij. Omdat we met de meeste sponsoren een afspraak hadden voor drie jaar lopen er nu veel af. In het begin zal de commissie dus wel even bezig zijn. Wij waren met zijn tweeën, maar als er straks meer mensen in de commissie zitten moet dat zeker goedkomen.

Wat wil je meegeven aan leden van S.V. Baarn?

Cas: Dat in een commissie zitten echt leuk is om te doen, dat vonden wij ook. Waar jij mee bezig bent zie je uiteindelijk terug op het veld en in de kantine. Dat stimuleert je echt om door te gaan. Voor de club is het enorm belangrijk, je kan door jouw toedoen en met hulp van anderen S.V. Baarn zien groeien. Het is een hele mooie doelstelling voor de nieuwe commissie om voor meer te gaan als wat wij hebben bereikt. Dus kijken of je het nog beter kan doen. En als je dat dan haalt is dat best gaaf.

Dit interview is geschreven door Jelle Groot. Jeugdtrainer, SV Baarn lid en student journalistiek.

Wil je ook eens een medewerker of collega in het zonnetje zetten met een interview? Twijfel niet om Jelle je vraag te stellen via jellemartinus@live.com