Over de teamindeling

Beste ouders,

Vrijdag 25 juni zullen de voorlopige teamindelingen voor het seizoen 2021-2022 gepubliceerd worden op onze website. 28 juni wordt er dan getraind in de nieuwe samenstelling.

We kunnen ons goed voorstellen dat dit een spannend moment kan zijn voor jullie en voor jullie kind(eren). De teamindelingen bepalen namelijk met welke medespelers jullie zoon/dochter zal gaan spelen, wie de trainer/coach gaat worden en op welk niveau zij dat seizoen zullen spelen. Dat kan soms voelen als iets dat heel definitief is.

Ook zal iedereen de teamindeling anders ervaren. Voor de een is het vooral belangrijk om met vrienden te kunnen voetballen, terwijl de ander ambitieus is en het maximale uit zichzelf wil halen. Voor iedereen heeft de teamindeling een andere lading.

Wij begrijpen dat de teamindelingen belangrijk zijn, voor jullie en voor jullie kind(eren). Daarom gaan wij hier zorgvuldig mee om en hebben wij gedurende het seizoen contact met trainers en/of leiders om tot een zo goed mogelijk indeling te komen, waarbij iedereen met plezier kan voetballen op zijn/haar eigen niveau.

Het is echter onvermijdelijk dat sommige kinderen teleurgesteld zullen zijn. Sommige zullen niet bij een vriend of vriendin ingedeeld zijn en andere spelers hadden misschien gehoopt op een selectieteam, maar zijn in een ander team geplaatst.

Wij willen benadrukken dat de teamindelingen niets zeggen over de potentie van jullie zoon/dochter op de lange termijn. De teamindelingen zijn alleen een weergave van onze inschatting van hun niveau op dit moment. Er zijn veel voorbeelden van spelers die een langere tijd nodig hadden om zich te ontwikkelen. Zo speelde Jamie Vardie tot zijn 25e nog op het 5e niveau van Engeland, maar won hij uiteindelijk de Premier League met Leicester City en werd hij international. Maar ook Dirk Kuijt ging pas op 18 jarige leeftijd van Katwijk naar FC Utrecht en Jens Toornstra maakte pas op zijn 20e de stap naar het betaalde voetbal.

Voetbal is voor veel SV Baarn spelers erg belangrijk en het voelt voor kinderen misschien wel als het enige dat echt telt. Maar ieder kind heeft ook andere kwaliteiten. De een is heel erg muzikaal, de ander kan goed leren, en weer iemand

anders is technisch en kan goed met zijn handen werken.

Wij zullen ervoor zorgen dat wij op alle jeugdteams goede trainers hebben staan, dat het leuke teams zijn en dat iedereen, ongeacht het team waarin ze spelen, met veel plezier op zijn/haar eigen niveau kan voetballen.

Wanneer jullie zoon/dochter teleurgesteld is over de teamindeling, willen jullie hen dan uitleggen dat hun huidige niveau niets zegt over hun potentie als voetballer en dat iedereen andere kwaliteiten heeft. Of dat het maken van vrienden in een nieuw team enkel een kwestie van tijd is en dat huidige vrienden daarnaast ook gewoon vrienden kunnen blijven. Zo kunnen wij er met elkaar voor zorgen dat ongeacht het team waarin jullie zoon/dochter ingedeeld staat, dat het niet ten koste zal gaan van hun zelfvertrouwen en dat iedereen met veel plezier kan voetballen.

Samen met jullie willen wij er weer een fantastisch seizoen van maken.

 

Nog even op ’n rij:

25 juni, bekendmaking teams
28 juni, trainen in nieuwe teams
12 juli begin zomerstop

Met vriendelijke groet,

TC SV Baarn