Selectie op trainingskamp in Friesland

Afgelopen weekend ging de selectie op trainingskamp in Sneek. Lees hier het verslag van Tom Gesgarz. En bekijk enkele foto’s van één van de activiteiten, met dank aan Peter Korndewal.

Een andere speeldag, nieuwe culturen, doorstroming van jeugdspelers, nieuwe namen en terugkerende spelers. Er is wat veranderd bij de selectie van Baarn. En dat is even wennen voor iedereen! Zo ook een verandering van het trainingskamp.

Na aankomst op vrijdagavond in Sneek, is er eerst wat gegeten en zijn daarna de kamers opgemaakt. Hierna is de nieuwe gesponsorde trainingskleding en tassen gepresenteerd en zijn de speelwijze en spelhervattingen voor aankomend seizoen doorgenomen. Gelukkig was tijdens de voorbereiding de trainingsopkomst hoog, en konden alle aanwezigen een beeld creëren bij de woorden van de trainer. Later op de avond volgde een quiz met voetbal en algemene vragen waar de staf langdurig op kop lag, maar waar de groep met grotendeels ‘ de jonkies’ een eindsprint trokken en er met de eer vandoor gingen.

Om de traditie van twee avonden stappen intact te laten werd een compromis gesloten tussen staf en spelers, wel stappen maar om half 3 thuis (deze streeftijd hebben sommige maar net gemist).
Maar zoals het hoort was iedereen present bij het ontbijt waar de avond met een grote glimlach werd ge-ëvalueerd . Om 11 uur volgde een ontspannen wandeling richting ONS Sneek waar SV Baarn haar eerste onderlinge wedstrijd speelde. Tot vreugde van de staf speelden beide teams met de intentie om te spelen volgens de opdrachten van de trainer. Dit was terug te zien in de speelwijze en de score, want waar zulke wedstrijden vaak leiden tot een doelpuntenfestijn werd het 2-1 voor Baarn (spelend in het thuis tenue).

In de avond werd Sneek opnieuw ontdekt via een uitgezette foto-speurtocht en wederom een stapavond. Waarna iedereen de volgende ochtend om 8 uur aan het ontbijt moest zitten om vervolgens op de waterski’s het kamp af te sluiten.

De waarde van een trainingskamp
Een zoektocht naar de persoon achter het gezicht. Een eerste indruk zegt veel, maar wij zijn toch ook maar gewoontedieren? Want waar je in de eerste week vaak naar bekende weg neigt te gaan, gebeuren er op trainingskamp vaak magische dingen (en dan doelen we niet op onze speler David AkA Magic), maar op de persoon achter het gezicht! Een speler die op vrijdag avond zijn team de kroeg uit duwt, omdat er morgen een wedstrijd gespeeld moet worden. Een speler die muntthee bestelt als de rest aan het bier zit en vanuit onverwachte hoek een diepgaand gesprek gestart wordt over culturen. De jongste speler die zich ‘thuis’ begint te voelen een aanzetter blijkt te zijn en de oudste speler vastpakt omdat die mee moet bewegen op de muziek. De organisator die zorgt dat het team kan gaan deelnemen aan een buitenlands toernooi en hier vol passie over vertelt. De doorzetter die keer op keer op de waterski’s staat en niet verder komt dan 20 meter. En de positivo die nergens een probleem in ziet en overal iets positiefs in ziet! Talent genoeg binnen de selectie van Baarn en dan hebben we het niet eens over het voetbal zelf! In mijn ogen is een trainingskamp een paradijs voor de trainer, waar hij in een weekend spelers echt leert kennen en hij in 2 dagen meer kan bereiken dan in 2 maanden. Nieuwe vriendschappen, nog meer respect voor elkaar en een duidelijk kader waarbinnen wij proberen te functioneren als team en staf.

Laten wij hopen dat wij deze flow voort kunnen zetten gedurende dit seizoen! Ik ben benieuwd, u ook? Kom dan zaterdag kijken bij SV Baarn tegen BFC uit Bussum om 15:00.

De selectie en staf dankt iedereen die dit trainingskamp mogelijk heeft gemaakt!