Nieuw bij SV Baarn: spelen op drie ondergronden

Experiment: jonge voetballers op verschillende ondergronden tegen elkaar laten voetballen.
Doel: ontwikkeling van flexibiliteit en reactievermogen.
Drie Onder 8-teams van SV Baarn en het Hilversumse Victoria speelden woensdag 4 oktober onderling drie wedstrijden van 20 minuten op kunstgras, natuurgras èn steen.
Voor het spelen op steen (straatvoetbal) werden de handbalvelden op het sportpark gebruikt. De spelers moesten hiervoor hun voetbalschoenen wisselen voor gewone sportschoenen. Vooral op deze ondergrond was het niet makkelijk en werd er ook minder gescoord omdat de handbaldoelen een stuk kleiner zijn dan echte voetbaldoelen. Na afloop was iedereen enthousiast. De komende tijd zullen meer teams deze vorm van voetballen gaan toepassen, waarbij ook andere clubs uit de regio zullen worden uitgenodigd.
Al met al een geslaagd initiatief, opgezet door Jeugdcoördinator Udo van der Bijl en Hoofd Jeugdopleidingen Hendrin Khandan.