MEEST BIZARRE WEDSTRIJD OOIT!!

SV Baarn door na thriller!

SV Baarn 1 is vanmiddag doorgedrongen tot de 2e ronde van de nacompetitie, in een wedstrijd die gerekend mag worden tot één van de meest bizarre en spectaculaire wedstrijden die ooit op sportpark Ter Eem gespeeld zijn…

Tegenstander RKAVIC uit Amstelveen bestaat voornamelijk uit jonge, talentvolle voetballers, afkomstig van de Amsterdamse voetbalschool van oud-Ajacied Nordin Wooter. SV Baarn-trainer Tom Gesgarz was gewaarschuwd en had zijn ploeg goed voorbereid op deze sterke tegenstander. RKAVIC zette meteen druk en Baarn moest van begin af aan bij de les zijn en blijven.
Halverwege de eerste helft komt Baarn via een prachtige aanval op voorsprong via de vrijstaande Sjoerd Kruis. Helaas viel de gelijkmaker pal voor rust. SV Baarn kwam daarna niet goed terug uit de kleedkamer, want direct na de hervatting viel de 1-2 en korte tijd later zelfs de 1-3. De wedstrijd leek gespeeld. Maar de Baarnaars toonden veerkracht en dat leidde tot de aansluitingstreffer, 2-3. Vervolgens brak een fase aan waarin RKAVIC de genadeklap leek uit te delen door in korte tijd ineens uit te lopen naar 2-5. Daarbij kreeg Sjoerd Kruis z’n tweede gele kaart en kon vertrekken. Met 10 man en deze achterstand was de wedstrijd wel gespeeld…
Maar als er vanmiddag één ding duidelijk werd over de ploeg van Tom Gesgarz, dan is dat zij over een enorme wilskracht, vechtlust en mentaliteit beschikken. SV Baarn wilde dit geweldige seizoen niet op deze manier eindigen. De spelers rechtten hun rug en gingen vol op de aanval. Aangemoedigd door de vele toeschouwers vocht Baarn voor elke bal en dat had als resultaat dat de wedstrijd naar Baarnse zijde kantelde en werd uiteindelijk op zeer spectaculaire wijze de eindstand 5-5 bereikt. Verlenging dus. Daarin kwam SV Baarn wéér op achterstand: 5-6 en liep dus weer achter de feiten aan. Nadat echter ook bij RKAVIC een rode kaart werd uitgedeeld, spraken de Baarnaars hun laatste fysieke reserves aan. En met succes, want enkele minuten voor het einde schoot Baarn de gelijkmaker binnen: 6-6. Na het laatste fluitsignaal moesten penalties de beslissing brengen. De regelementaire serie bracht nog geen uitsluitsel en dus moest via het om-en-om systeem de beslissing vallen. De vierde en laatste penalty was voor RKAVIC: de geweldig keepende Daan van Vliet stopte de bal briljant en dus kwam de ontlading van een compleet bizarre wedstrijd waarin SV Baarn uiteindelijk aan het langste eind trekt en naar de tweede ronde gaat!
Dit was zo’n wedstrijd die het voetbal zo móói maakt,. Het had spanning, passie, kwaliteit, veerkracht en veel doelpunten.
Volgende week zaterdag 8 juni wacht (wederom thuis) CTO70. En het wordt wéér een tegenstander met allemaal talentvolle Amsterdamse voetballers, ditmaal van de voetbalschool van oud-Ajacied Kiki Mousampa….

Pfff, wat een bizarre nacompetitie!